Onze werkwijze en het bouwproces

Bouwproces

U heeft een idee om iets te ontwikkelen en waarschijnlijk zelf al onderzoek gedaan naar de haalbaarheid.

Juist in deze fase is het handig om contact op te nemen met Meerland Bouw.

We helpen bij het herkennen van kansen en bedreigingen en denken mee over het vervolgtraject om dit zou eenvoudig en snel mogelijk te laten verlopen.

In de ontwerpfase doorloopt u vele stappen, van een ruw en voorlopig tot een definitief ontwerp door de architect. Alle kenmerken van het bouwwerk worden vastgelegd: structuur, vorm, plaats en installaties.

Uw initiatief krijgt vorm. Door middel van films en 3d beelden waant u zich al bijna eigenaar van een prachtig object.

Door actief mee te denken over het gebruik van materiaal, afwerking en bijvoorbeeld de constructie helpen wij onze klanten geld en/ of zorgen besparen die anders pas in een latere fase zichtbaar zouden worden.

Het ontwerp is bekend en u denkt het liefst al aan de bouw van uw project. Voordat we kunnen beginnen wordt het ontwerp uitgewerkt in een bestek en worden alle onderdelen gecalculeerd zodat een prijs kan worden opgemaakt.

Ook wordt het proces van bouwaanvragen, vergunningen en andere noodzakelijke stappen gestart zodat het object niet alleen aan uw, maar ook aan de eisen van uw stakeholders zoals brandweer en welstand voldoet.

Klaar voor de realisatie? Tijdens de werkvoorbereiding wordt het plan uitgewerkt in productie- en uitvoeringstekeningen.

De architect zorgt voor werktekeningen en werkdetails en wij nemen het logistieke proces, de werkbegroting en planningen met u door. Bovendien starten we nu met de inkoop van de bouwmaterialen.

Bouwen!

Zodra de locatie bouwrijp gemaakt is, zal in de meeste gevallen de fundering worden gemaakt en de zogenoemde ‘eerste paal’ worden geslagen. Na de onderbouw (fundering), worden ruwbouw (constructie) en afbouw (afwerking, installaties) gereed gemaakt.

Het gebouwde object wordt formeel overgedragen aan u (de opdrachtgever) waarbij resterende werkzaamheden worden doorgesproken en uitgevoerd en u kunt het in gebruik gaan nemen.

Altijd een belangrijk doel, waar we graag het glas op heffen. Maar voor Meerland Bouw is de oplevering zeker niet het eindstation. We blijven graag nog lang betrokken en zorgen dat u helemaal naar wens, ten volle geniet.

Na de oplevering neemt u het gebouw (object) in gebruik en zal er ook regelmatig onderhoud plaats vinden.

Ook hierover hebben wij al met u meegedacht in de initiatief en ontwerpfase, zodat u nu niet meer voor verrassingen staat.

werkwijze

Onze werkwijze

Onze werkwijze? Meerland Bouw onderscheidt zich door mee te denken in het aller vroegste stadium. ‘Wij zijn graag in een vroeg stadium al nauw betrokken bij de bouwwensen’, zegt Peter Bokhorst. ‘We delen graag onze kennis en ervaring met en kunnen helpen uw wensen concreter te maken’.

Het bouwproces

Doorgaans bevat het bouwproces ruwweg de volgende stappen, waar graag even kort bij stil staan.
Het begint waarschijnlijk bij uw wens om iets te ontwikkelen. Samen met u gaan we het gesprek aan. Wij stellen de gebruiker centraal en zorgen ervoor  dat u met overtuiging de juiste afwegingen kunt maken.
Wij blijven sterk betrokken tijdens het ontwerp en de uitwerking. Zo helpen we onze klanten aan maximale snelheid en duidelijkheid in aanloop naar de realisatie.

Aandacht

Wij besteden extra aandacht aan de werkvoorbereiding en maken heldere afspraken met u. Zo voorkomen we verrassingen en betaalt de extra aandacht zich uit in wederzijds vertrouwen. Een gerust gevoel dat het project volgens uw wensen wordt gerealiseerd.

De uitvoering

Tijdens de uitvoering staat u desgewenst in rechtstreeks contact met onze uitvoerder. We houden u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. U zult merken dat bij ons is iedereen bereid en in staat om iets extra’s toe te voegen. Als het eindresultaat daar is, blijven we nog lang betrokken om zeker te zijn dat uw wens gerealiseerd is én blijft.

Méér dan alleen bouwen

  • Wij luisteren naar de gebruikers
  • Duidelijke afspraken en helderheid
  • Een verstandige keuze